Wonen bij de Familie

Een veilige, warme plek waar ouderen met dementie tot in de puntjes worden verzorgd en toch de regie in eigen hand houden. Dat is Wonen bij de Familie! Een nieuw thuis in een prachtig huis met 24-uurszorg van betrokken professionals, welzijnsactiviteiten en mooie, ruime appartementen.

Ouderen met dementie zo lang mogelijk thuis laten wonen, daar streven we naar. Maar soms komt er een moment dat het niet langer kan. Dan komt Wonen bij de Familie in beeld. Wij creëren een nieuw, warm thuis waar de bewoners niet te gast zijn bij ons, maar wij op bezoek zijn bij hen! Ook met dementie kunt u nog steeds de regie in handen hebben en wij vervullen met liefde de wensen en behoeftes. Bent u geen vroege vogel dan blijft u nog een uurtje in bed. Om 15:00 uur een borreltje, wij schenken hem graag voor u in. Hospitality staat bij ons voorop. 

Zorgvilla Ome Jan

Zorgvilla Ome Jan in Vught is de eerste telg van Wonen bij de Familie. Met kwaliteit, aandacht en kennis van dementie als uitgangspunten van de zorg, de indeling van het huis en van de aangeboden activiteiten. Zo bieden wij ouderen met dementie een eigen thuis, omringd met liefdevolle zorgzaamheid. Zoals wij dat met Standby Zorg al sinds 1999 doen.

Een voormalig exercitieloods

De zorgvilla is gelegen op Fort Isabella en is een voormalig exercitieloods uit 1917. De villa ligt prachtig in het groen en is afgesloten door een belevingstuin. Als u de villa binnenkomt komen de heerlijke geuren vanuit de keuken en het geroezemoes van de woonkamer u tegemoet. Bij Ome Jan is het echt genieten. 

Zorgvilla ome jan keuken
Wonen bij de familie ome jan
Zorgvilla ome jan wijntje
Zorgvilla ome jan welzijn
Zorgvilla ome jan klokken
Zorgvilla ome jan diner

Het verhaal achter Ome Jan

Menny – oprichtster en huidige directeur van Standby Zorg – vertelt u graag het verhaal achter Ome Jan en hoe de naam ‘Ome Jan’ tot stand is gekomen.

“Ik was dol op mijn bourgondische ome Jan en tante Gon. Bij hen was het altijd een zoete inval. Ook toen mijn tante ziek werd en er 24-uurszorg in huis kwam, bleef ome Jan voor die gezelligheid zorgen. Hij kookte voor iedereen en niet alleen vrienden en familie, ook het zorgpersoneel schoof ’s avonds aan tafel. Tante Gon genoot hiervan. Na haar overlijden moest mijn oom alleen verder en dit ging een tijdje goed. Maar na verloop van tijd werd hij vergeetachtig en al snel werd 24-uurszorg onvermijdelijk. We zijn toen op zoek gegaan naar een plek waar hij kleinschalig kon wonen, waar de ja-cultuur heerste en hij de regie in handen kon houden. Kortom, een plek waar hij zichzelf kon blijven. En zo’n plek, die ik toen voor ogen had, wilde ik zelf ook creëren. Zo is zorgvilla Ome Jan tot stand gekomen.”
Telefoon Roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen