Palliatieve zorg thuis via Standby zorg

Palliatieve zorg richt zich op kwaliteit van leven en dat is voor iedereen anders. Daarom gaat Standby Zorg samen met u kijken naar de wensen en behoeftes. U kan thuiszorg, verpleging en/of begeleiding ontvangen van 3 uur aaneengesloten– tot dagelijks 24 uur zorg aan huis. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.  Zo dat u uzelf kan blijven in uw eigen vertrouwde omgeving.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve thuiszorg is zorg in de laatste fase waarbij er geen genezing meer mogelijk is. De zorg richt zich op kwaliteit van leven en geeft ondersteuning en begeleiding waar nodig is.

Wat is dan het verschil tussen palliatieve zorg en terminale zorg? Tijdsbestek. Bij terminale zorg is een terminaal verklaring afgegeven waarbij de levensverwachting maximale 3 maanden is. Bij palliatieve zorg wordt er niet gesproken over een tijdsbestek. Soms kan het jaren, maanden of weken duren.

Kosten palliatieve zorg 

Omdat zorg maatwerk is, is er voor de kosten geen kant en klaar antwoord. De vergoeding is uiteindelijk afhankelijk van de situatie en de wensen. In het eerste telefoongesprek lopen wij dit aspect met u door. U ontvangt vrijblijvend advies over de verschillende financieringsvormen en wat u maximaal uit uw indicatie kan halen.

Palliatieve zorg 2

Werkwijze Standby Zorg

Ieder persoon is uniek en heeft andere behoeftes en wensen. Daarom kijken we samen met u naar de persoonlijke invulling van het zorgmoment via een vrijblijvend eerste telefoongesprek. U ontvangt daarin ook advies over de verschillende financieringsvormen. Vervolgens stellen we een vast zorgteam samen. Zij kennen uw dagelijkse routine en weten precies welke zorg bij u past. Zodat u uzelf kan blijven in uw vertrouwde omgeving.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de palliatieve fase? chevron-down

De duur van de palliatieve fase is voor elk persoon verschillend. Dit kan dagen, weken maar ook soms meer dan een jaar duren.

Kan ik route zorg bij Standby Zorg afnemen? chevron-down

Nee, wij rijden geen route zorg. 

Mag mijn zorgverlener ook boodschappen voor of met mij doen? chevron-down

Ja zeker. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.

8 2

Binnen 24 uur opgestart

4 2

Afgestemd op al uw wensen

6 2

Zorg op vaste tijdstippen

4 3

24 uur per dag zorg mogelijk

Martine Hans Roze v2

Palliatieve thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken. Of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Vraag de brochure aan