Wat is palliatieve zorg?

Het grote verschil tussen terminale zorg en palliatieve zorg is het tijdsbestek. Bij terminale zorg is een terminaal verklaring afgegeven waarbij de levensverwachting maximale 3 maanden is. Bij palliatieve zorg wordt er niet gesproken over een tijdsbestek. Soms kan het jaren, maanden of weken duren.

Palliatieve zorg thuis via Standby zorg

Palliatieve zorg richt zich op kwaliteit van leven en dat is voor iedereen anders. Daarom gaat Standby Zorg samen met u kijken naar de wensen en behoeftes. U kan thuiszorg, verpleging en/of begeleiding ontvangen van 3 uur aaneengesloten– tot dagelijks 24 uur zorg aan huis. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.  Zo dat u uzelf kan blijven in uw eigen vertrouwde omgeving! 

Palliatieve zorg 2

Bij ons staat kwaliteit van leven voorop.

Meer informatie ontvangen?

Kosten palliatieve zorg 

Omdat zorg maatwerk is, is er voor de kosten geen kant en klaar antwoord. De vergoeding is uiteindelijk afhankelijk van de situatie en de wensen. In het eerste telefoongesprek lopen wij dit aspect met u door. U ontvangt vrijblijvend advies over de verschillende financieringsvormen en wat u maximaal uit uw indicatie kan halen.

Werkwijze Standby Zorg

Ieder persoon is uniek en heeft andere behoeftes en wensen. Daarom kijken we samen met u naar de persoonlijke invulling van het zorgmoment via een vrijblijvend eerste telefoongesprek. U ontvangt daarin ook advies over de verschillende financieringsvormen. Vervolgens stellen we een vast zorgteam samen. Zij kennen uw dagelijkse routine en weten precies welke zorg bij u past. Zodat u uzelf kan blijven in uw vertrouwde omgeving. Lees meer...

Veelgestelde vragen

Kan ik route zorg bij Standby Zorg afnemen? chevron-down

Nee, wij rijden geen route zorg. 

Mag mijn zorgverlener ook boodschappen voor of met mij doen? chevron-down

Ja zeker. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.

Wat is het verschil tussen palliatieve en terminale zorg? chevron-down

Het verschil tussen palliatieve zorg en terminale zorg is de tijdsindicatie. Bij palliatieve zorg kan de zorg weken, maanden of zelfs jaren duren. Bij terminale zorg is er een indicatie afgegeven van 3 maanden. Het kan wel zijn dat je in de palliatieve zorg in de terminale fase bent aankomen. Dan praat men vaak over palliatieve terminale zorg.