Chronische ziekte en thuiszorg

Een chronische ziekte wordt ook wel een langdurige ziekte genoemd. Denk hierbij aan Parkinson, dementie, diabetes en hart- en vaatziekten. Vaak zorgt een chronische ziekte ervoor dat het lichamelijk en/of geestelijk steeds moeilijker wordt om thuis zijn. De juiste thuiszorg zorgt ervoor dat u comfortabel thuis kunt wonen en de mantelzorger ontlast wordt. Hierdoor kunt u uzelf blijven!

quote

Standby Zorg en hun medewerkster hebben de zorg geregeld voor mijn vader, die Alzheimer had. Door hun persoonlijke aanpak hebben zij het vertrouwen en het hart van mijn vader gewonnen. Ze dachten mee met ons (mijn moeder en met mij) om de zorg zo goed mogelijk te organiseren. Ook was er oog voor de fysieke beperkingen van mijn moeder. Hierdoor was de laatste periode van mijn vaders leven zo optimaal mogelijk en heeft hij nog kunnen genieten.

Chronische thuiszorg

Werkwijze Standby Zorg

Standby Zorg biedt zorg thuis vanaf 3 uur per dag aaneengesloten. U kunt zelf bepalen wanneer onze zorgverleners bij u langskomen en bij welke activiteiten zij u kunnen ondersteunen. Wij stellen een klein, professioneel team van zorgverleners voor u samen dat aansluit bij uw wensen. Is er geen klik met een van onze zorgverleners? Dat kan gebeuren en dan lossen wij dat op. Ook tussentijdse uitbreiding van de thuiszorg is mogelijk. Wij kunnen de zorg uitbreiden tot 24 uur per dag.

Kosten van thuiszorg

In de meeste gevallen kan thuiszorg bij een chronische ziekte vergoed worden vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Zorgverzekeringswet (Zvw). Onze collega's van Zorgadvies weten precies de weg te bewandelen in zorgland. Zij kunnen u helpen met het aanvragen van een indicatie, de vergoedingen van uw zorgverzekeraar of de inzet van uw budget. 

8 2

Binnen 24 uur opgestart

4 2

Afgestemd op al uw wensen

6 2

Zorg op vaste tijdstippen

4 3

24 uur per dag zorg mogelijk

Jacob Muziek Turq

Chronische zorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken. Of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Vraag de brochure aan