Wat is hersenletsel?

Hersenletsel kan aangeboren zijn of later in het leven komen. Dit laatste heet 'Niet-Aangeboren Hersenletsel’, ofwel NAH. NAH letsel is verdeelt in traumatisch en niet-traumatisch, waarbij het eerste ontstaat bij bijvoorbeeld een klap die een hersenschudding veroorzaakt. Niet-traumatische NAH letsel ontstaat daarentegen door lichamelijke aandoeningen zoals een hersentumor of ontsteking.

In beide vormen is thuiszorg vaak een grote hulp. De zorg kan intensief zijn. Bij Standby Zorg is zorg en/of begeleiding mogelijk in de vorm van blokzorg. Deze zorg kunt u op ieder gewenst moment invullen op de manier dat u graag wilt. U woont fijn thuis en blijft uzelf.

Hersenletsel

Passende zorg zodat u langer thuis kan blijven wonen. 

Meer informatie ontvangen?
quote

De verpleegsters die kwamen, waren professioneel, en ook menselijkerwijze aangename personen. Zodra wij aangaven dat met een verpleegster het minder goed klikte, regelde Stand-by meteen een verpleegster waarmee het wel goed klikte. Vanuit de Stand-by organisatie werd regelmatig contact opgenomen om zeker te stellen of alles nog naar wens verliep. Zeer fijn. De verpleegsters hielden goed in het oog wat nodig was en wezen eventueel op nieuwe klachten die mijn moeder niet direct zelf opmerkte (geïrriteerde huid bijvoorbeeld). Ikzelf als zoon die overdag de zorg voor moeder had, vond het prettig om te kunnen vertrouwen op het professionele (vanuit ervaring) oordeel van de verpleegsters over vooruitgang en/of achteruitgang van mijn moeder m.b.t. de zelfredzaamheid. Naarmate deze toenam, lieten de verpleegsters moeder goed in haar waarde door haar meer en meer dingen zelf te laten doen. Alle lof voor de organisatie en de verpleegsters

Werkwijze Standby Zorg

Ieder persoon is uniek en heeft andere behoeftes en wensen. Daarom kijken we samen met u naar de persoonlijke invulling van het zorgmoment via een vrijblijvend eerste telefoongesprek. U ontvangt daarin ook advies over de verschillende financieringsvormen. Vervolgens stellen we een vast zorgteam samen. Zij kennen uw dagelijkse routine en weten precies welke zorg bij u past. Zodat u uzelf kan blijven in uw vertrouwde omgeving.

Kosten voor thuiszorg

Omdat thuiszorg maatwerk is, is er voor de kosten geen kant en klaar antwoord. De vergoeding is uiteindelijk afhankelijk van de zorgverzekeraar, situatie en de wensen. In het eerste telefoongesprek lopen wij dit aspect met u door. U ontvangt vrijblijvend advies over de verschillende financieringsvormen en de maximale inzet van uw indicatie.


Contact roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter dan bellen wij u om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Terugbelverzoek inplannen