Ouderenzorg bij Standby Zorg

Als de dagelijkse taken teveel worden dan is ondersteuning van Standby Zorg de oplossing om thuis te blijven wonen. Bij ons kunt u ouderenzorg afnemen vanaf 3 aaneengesloten uren. Dit wordt bij ons ook wel blokzorg genoemd.  Wij ondersteunen u dan waar u dat zelf wilt denk hierbij aan douchen, een ontbijtje maken of begeleiding bij het toedienen van medicatie. Wij stemmen met u af waar de behoefte ligt. Ook tussentijdse uitbreiding van de thuiszorg is mogelijk. Wij kunnen de zorg uitbreiden tot wel 24 uur per dag.

Wat is ouderenzorg?

Ouderenzorg is zorg die bedoeld is voor ouderen met lichamelijke en/of geestelijke klachten die nog thuis wonen en kan ook worden ingezet om de mantelzorger te ontlasten.

Zorg aan huis voor ouderen

Thuis is een vertrouwde omgeving met warme herinneringen. Een plek waar u zich veilig voelt en u uzelf kan zijn. Niet gek dat er om die redenen veel mensen thuis willen blijven wonen. Ook wanneer de dagelijkse taken steeds zwaarder voelen. Wij helpen u niet alleen bij de persoonlijke verzorging maar ondersteunen ook bij de dagelijkse taken; zoals de wasmachine aanzetten, het ontbijt maken, samen boodschappen doen en de oude bloemen uit de vaas halen. Natuurlijk is er altijd tijd om met elkaar koffie te drinken en de dag door te nemen. Onze gespecialiseerde zorgverleners monitoren ook de zorgbehoefte en indien nodig passen wij de zorg samen met u aan. Wij maken het met u mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven.

VPT Pakket 

Naast langere zorgmomenten biedt Standby Zorg sinds kort ook een Volledig Pakket Thuis aan voor mensen met dementie, onder de naam De Familie. Indien er een indicatie is vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) kan De Familie u helpen met al uw dagelijkse zorgvragen, volledig ingericht naar uw wens. Denk hierbij aan: 

 • Casemanager dementie
 • Begeleiding
 • Huishoudelijke hulp
 • Dagbesteding
 • Maaltijdenservice
 • Boodschappenservice
 • Persoonlijke alarmering

Wilt u meer weten over het VPT Pakket? Onze collega's van zorgadvies helpen u graag verder. 

Ouderenzorg

Kosten voor ouderenzorg

Bij ouderenzorg wordt de thuiszorg vaak vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In sommige gevallen kan dit ook vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Onze collega's bij de afdeling Zorgadvies zijn ervaren in het complexe landschap van zorgregelingen. Zij staan voor u klaar om advies te geven over uw indicatie en het efficiënt inzetten van uw budget.

Kosten thuiszorg bij dementie

Wanneer er een indicatie voor dementiezorg wordt verstrekt, kan er vanuit de Wlz een toegewezen budget beschikbaar komen. Dit budget kan naar behoeften worden ingezet en zorgt voor flexibiliteit. Wanneer de zorgbehoefte toeneemt kan er door een herbeoordeling van de indicatie makkelijk worden opgeschaald. Wanneer de wens groter is dan het zorgbudget dan kan dit particulier worden aangevuld.  

Vergoeding Wlz 

De zorg vanuit de Wlz wordt geregeld via het Zorgkantoor. Standby heeft een contract met het VGZ Zorgkantoor. Dit zorgkantoor bedient de regio's:

 • Midden-Brabant
 • Noordoost-Brabant
 • Nijmegen
 • Noord- en Midden-Limburg
 • Midden-Holland
 • Waardenland
 • Noord-Holland Noord

Als u in het VGZ-zorgkantoor gebied woont, verloopt de administratie rechtstreeks van het zorgkantoor naar Standby, zonder extra zorgen voor u. Indien u niet in bovenstaande regio's woont dan is het alsnog mogelijk om zorg te krijgen van Standby Zorg. De zorg kan dan gefinancierd worden met een Persoonsgebonden Budget (PGB), waarbij u zelf het budget beheert.

quote

De dames waren echt heel erg aardig en zorgzaam voor zowel mij als mijn dementerende echtgenoot. Ik werd erg goed ontlast bij de zorg voor mijn man, en ook mij hielden ze goed in de gaten of het wel goed met me ging.

Veelgestelde vragen

Wanneer vraag ik thuiszorg aan? chevron-down

Wanneer u thuiszorg aan vraagt kan voor iedereen verschillen. Het is afhankelijk van de situatie en de omstandigheden. Bij bijvoorbeeld dementie raden wij aan om vroeg te beginnen met een klein aantal zorg momenten. Zo kan iedereen wennen aan de situatie en wordt het een gewoonte. Ook kan de mantelzorger op deze momenten even iets voor zichzelf doen. Twijfelt u wanneer u nu het beste thuiszorg in kan schakelen bel ons dan gerust even. Wij begrijpen dat het soms lastig in te schatten is daarom luisteren we graag naar u en geven als dat fijn vindt advies waar nodig. 

Hoe vraag ik thuiszorg aan? chevron-down

Hoe u thuiszorg aan moet vragen is per situatie verschillend. Neem daarom contact op met onze afdeling Zorgadvies en zij kunnen u meenemen door zorgland. 
Zodat u weet welke vervolgstappen er gezet moeten worden voor bijvoorbeeld een indicatie en/of het aanvragen van een financiering.

Mag mijn zorgverlener ook boodschappen voor of met mij doen? chevron-down

Ja zeker. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.

Mag ik met mijn zorgverlener een kopje koffie drinken op het terras? chevron-down

Dat mag zeker. U mag uw zorgmoment indelen zoals u deze zelf graag wilt. 

Kan ik route zorg bij Standby Zorg afnemen? chevron-down

Nee, wij rijden geen route zorg. 

8 2

Binnen 24 uur opgestart

4 2

Afgestemd op al uw wensen

6 2

Zorg op vaste tijdstippen

10 2

Vast team van zorgverleners

Els Rollator Roze

Ouderenzorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken. Of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Vraag de brochure aan