Wat is ouderenzorg?

Ouderenzorg is zorg die bedoeld is voor ouderen met lichamelijke en/of geestelijke klachten die nog thuis wonen en kan ook worden ingezet om de mantelzorger te ontlasten.

Ouderenzorg bij Standby Zorg

Als de dagelijkse taken teveel worden dan is ondersteuning van Standby Zorg de oplossing om thuis te blijven wonen. Bij ons kunt u ouderenzorg afnemen vanaf 3 aaneengesloten uren. Dit wordt bij ons ook wel blokzorg genoemd.  Wij ondersteunen u dan waar u dat zelf wilt denk hierbij aan douchen, een ontbijtje maken of begeleiding bij het toedienen van medicatie. Wij stemmen met u af waar de behoefte ligt. Ook tussentijdse uitbreiding van de thuiszorg is mogelijk. Wij kunnen de zorg uitbreiden tot wel 24 uur per dag.

quote

De dames waren echt heel erg aardig en zorgzaam voor zowel mij als mijn dementerende echtgenoot. Ik werd erg goed ontlast bij de zorg voor mijn man, en ook mij hielden ze goed in de gaten of het wel goed met me ging.

Zorg aan huis voor ouderen

Thuis is een vertrouwde omgeving met warme herinneringen. Een plek waar u zich veilig voelt en u uzelf kan zijn. Niet gek dat er om die redenen veel mensen thuis willen blijven wonen. Ook wanneer de dagelijkse taken steeds zwaarder voelen. Wij helpen u niet alleen bij de persoonlijke verzorging maar ondersteunen ook bij de dagelijkse taken; zoals de wasmachine aanzetten, het ontbijt maken, samen boodschappen doen en de oude bloemen uit de vaas halen. Natuurlijk is er altijd tijd om met elkaar koffie te drinken en de dag door te nemen. Onze gespecialiseerde zorgverleners monitoren ook de zorgbehoefte en indien nodig passen wij de zorg samen met u aan. Wij maken het met u mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven.

Kosten voor ouderenzorg

In de meeste gevallen kan thuiszorg bij ouderenzorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Zorgverzekeringswet (Zvw).  Maar dit is afhankelijk van de situatie. Onze collega's van Zorgadvies weten precies de weg te bewandelen in zorgland en helpen u graag met het aanvragen van een indicatie, de vergoedingen van uw zorgverzekeraar of de inzet van uw budget.

Werkwijze Standby Zorg

Standby Zorg biedt zorg thuis vanaf 3 uur per dag aaneengesloten. U kunt zelf bepalen wanneer onze zorgverleners bij u langskomen en bij welke activiteiten zij u kunnen ondersteunen. Wij stellen een klein, professioneel team van zorgverleners voor u samen dat aansluit bij uw wensen. Is er geen klik met een van onze zorgverleners? Dat kan gebeuren en dan lossen wij dat op.  Lees hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Ouderenzorg

Ruim 25% van de mensen boven de 80 jaar heeft dementie.

Alzheimer Nederland

Meer informatie ontvangen?

Veelgestelde vragen

Wanneer vraag ik thuiszorg aan? chevron-down

Wanneer u thuiszorg aan vraagt kan voor iedereen verschillen. Het is afhankelijk van de situatie en de omstandigheden. Bij bijvoorbeeld dementie raden wij aan om vroeg te beginnen met een klein aantal zorg momenten. Zo kan iedereen wennen aan de situatie en wordt het een gewoonte. Ook kan de mantelzorger op deze momenten even iets voor zichzelf doen. Twijfelt u wanneer u nu het beste thuiszorg in kan schakelen bel ons dan gerust even. Wij begrijpen dat het soms lastig in te schatten is daarom luisteren we graag naar u en geven als dat fijn vindt advies waar nodig. 

Hoe vraag ik thuiszorg aan? chevron-down

Hoe u thuiszorg aan moet vragen is per situatie verschillend. Neem daarom contact op met onze afdeling Zorgadvies en zij kunnen u meenemen door zorgland. 
Zodat u weet welke vervolgstappen er gezet moeten worden voor bijvoorbeeld een indicatie en/of het aanvragen van een financiering.

Mag mijn zorgverlener ook boodschappen voor of met mij doen? chevron-down

Ja zeker. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.

Mag ik met mijn zorgverlener een kopje koffie drinken op het terras? chevron-down

Dat mag zeker. U mag uw zorgmoment indelen zoals u deze zelf graag wilt. 

Kan ik route zorg bij Standby Zorg afnemen? chevron-down

Nee, wij rijden geen route zorg.