Wat is ouderenzorg?

Ouderenzorg aan huis is bedoeld voor ouderen met lichamelijke en/of geestelijke klachten die nog thuis wonen en kan ook worden ingezet om de mantelzorger te ontlasten.

Ouderenzorg bij Standby Zorg

Als de dagelijkse taken teveel worden dan is ondersteuning van Standby Zorg de oplossing om thuis te blijven wonen. Bij ons kunt u blokzorg afnemen om hierbij te ondersteunen. Zoals douchen, een ontbijtje maken of begeleiding bij het toedienen van medicatie. Wij geven graag wat extra aandacht, we bieden onze zorgmomenten daarom aan vanaf 3 uur aaneengesloten tot wel 24 uur thuiszorg aan per dag.

Ouderenzorg

Ruim 25% van de mensen boven de 80 jaar heeft dementie.

Alzheimer Nederland

Meer informatie ontvangen?

Zorg aan huis voor ouderen

Thuis is een vertrouwde omgeving met warme herinneringen. Een plek waar u zich veilig voelt en u uzelf kan zijn. Niet gek dat er om die redenen veel mensen thuis willen blijven wonen. Ook wanneer de dagelijkse taken steeds zwaarder voelen. Wij helpen u niet alleen bij de persoonlijke verzorging maar ondersteunen ook bij de dagelijkse taken; zoals de wasmachine aanzetten, het ontbijt maken, samen boodschappen doen en de oude bloemen uit de vaas halen. Natuurlijk is er altijd tijd om met elkaar koffie te drinken en de dag door te nemen. Onze gespecialiseerde zorgverleners monitoren ook de zorgbehoefte en indien nodig passen wij de zorg samen met u aan. Wij maken het met u mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven.

Kosten voor ouderenzorg

In de meeste gevallen kan thuiszorg bij ouderenzorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Zorgverzekeringswet (Zvw). Onze collega's van Zorgadvies weten precies de weg te bewandelen in zorgland. Zij kunnen u helpen met het aanvragen van een indicatie, de vergoedingen van uw zorgverzekeraar of de inzet van uw budget.

Werkwijze Standby Zorg

Standby Zorg biedt zorg thuis vanaf 3 uur per dag aaneengesloten. U kunt zelf bepalen wanneer onze zorgverleners bij u langskomen en bij welke activiteiten zij u kunnen ondersteunen. Wij stellen een klein, professioneel team van zorgverleners voor u samen dat aansluit bij uw wensen. Is er geen klik met een van onze zorgverleners? Dat kan gebeuren en dan lossen wij dat op. Ook tussentijdse uitbreiding van de thuiszorg is mogelijk. Wij kunnen de zorg uitbreiden tot 24 uur per dag.

Veelgestelde vragen

Mag mijn zorgverlener ook boodschappen voor of met mij doen? chevron-down

Ja zeker. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.

Mag ik met mijn zorgverlener een kopje koffie drinken op het terras? chevron-down

Dat mag zeker. U mag uw zorgmoment indelen zoals u deze zelf graag wilt. 

Kan ik route zorg bij Standby Zorg afnemen? chevron-down

Nee, wij rijden geen route zorg. 

Langere zorgmomenten thuis

Afgestemd op al uw wensen

Persoonlijke begeleiding in de zorgwereld

Vast team van zorgverleners

Bril turquoise

Ouderenzorg nodig?

Bel ons direct op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Terugbelverzoek inplannen