Langdurige zorg bij Standby Zorg

Bij een chronische ziekte zoals dementie of Parkinson is vaak langdurige zorg nodig en is de reguliere, route zorg niet voldoende. Bij Standby Zorg is het mogelijk om langdurige zorg in verschillende vormen en gradaties thuis te ontvangen. Allemaal afhankelijk van uw situatie en wensen. Wij adviseren bijvoorbeeld bij dementiezorg om vroegtijdig te starten met een paar uurtjes per week. Zodat iedereen aan de situatie kan wennen en de mantelzorger even wordt ontzien. Maar zodra wij met elkaar constateren dat er behoefte is naar meer of intensievere zorg dan passen wij deze direct aan bij uw wensen.

Anders dan alle andere thuiszorg

Wij helpen u niet alleen bij de persoonlijke verzorging maar ondersteunen ook bij de dagelijkse taken; zoals de wasmachine aanzetten, het ontbijt maken, samen boodschappen doen en de oude bloemen uit de vaas halen. Natuurlijk is er altijd tijd om met elkaar koffie te drinken en de dag door te nemen. Onze gespecialiseerde zorgverleners monitoren ook de zorgbehoefte en indien nodig passen wij de zorg samen met u aan. Wij maken het met u mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven. Onze thuiszorg is anders dan alle andere!

Langdurige-thuiszorg-standby

Werkwijze van Standby Zorg

Elke situatie is anders, net als de wensen en behoeften. Tijdens een eerste telefoongesprek met één van onze medewerkers van Zorgadvies gaan wij samen met u kijken wat de zorgvraag zou kunnen zijn. Aan de hand hiervan kijken wij met u naar de vervolgstappen. Deze lopen we uiteraard uitvoerig met u door. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Er kan meer dan u denkt! 

Kosten van langdurige zorg

Als er langdurige zorg nodig is valt het vaak onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Een Wlz-indicatie wordt gegeven door het CIZ. Als er een indicatie is afgegeven dan wordt de zorg vergoed. Is deze indicatie er (nog) niet dan adviseren onze collega's van Zorgadvies u graag over de mogelijkheden.

quote

De verpleegsters die kwamen, waren professioneel, en ook menselijkerwijze aangename personen. Zodra wij aangaven dat met een verpleegster het minder goed klikte, regelde Stand-by meteen een verpleegster waarmee het wel goed klikte. Vanuit de Stand-by organisatie werd regelmatig contact opgenomen om zeker te stellen of alles nog naar wens verliep. Zeer fijn. De verpleegsters hielden goed in het oog wat nodig was en wezen eventueel op nieuwe klachten die mijn moeder niet direct zelf opmerkte (geïrriteerde huid bijvoorbeeld). Ikzelf als zoon die overdag de zorg voor moeder had, vond het prettig om te kunnen vertrouwen op het professionele (vanuit ervaring) oordeel van de verpleegsters over vooruitgang en/of achteruitgang van mijn moeder m.b.t. de zelfredzaamheid. Naarmate deze toenam, lieten de verpleegsters moeder goed in haar waarde door haar meer en meer dingen zelf te laten doen. Alle lof voor de organisatie en de verpleegsters

3 2

Langere zorgmomenten thuis

4 2

Afgestemd op al uw wensen

2 2

Persoonlijke begeleiding in de zorgwereld

10 2

Vast team van zorgverleners

Martine Bloemen Turq

Langdurige thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken. Of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Vraag de brochure aan