VPT zorg van De Familie

De Familie, het nieuwe product van Standby, is er om het dagelijks leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers te ontlasten. Dit doen wij door de volgende diensten aan te bieden:

 • Casemanager dementie
 • Thuiszorg 
 • Begeleiding
 • Huishoudelijke hulp
 • Dagbesteding
 • Maaltijdenservice
 • Boodschappenservice
 • Persoonlijke alarmering

Wat is een Volledig Pakket Thuis (VPT)?

Het 'volledig pakket thuis' (VPT) is een uitgebreid zorgaanbod voor mensen met een indicatie volgens de Wet langdurige zorg (Wlz). Het VPT is een specifieke leveringsvorm, wat verwijst naar de manier waarop zorg wordt verstrekt.

Met een VPT kunt u in uw eigen huis blijven wonen, terwijl de Familie het volledige pakket zorg levert, vergelijkbaar met de zorg in een instelling. De Familie heeft een overeenkomst met het zorgkantoor. Het zorgkantoor vergoedt dan direct voor de geleverde zorg, bekend als zorg in natura.

Ontdek het gemak van het VPT, waarbij hoogwaardige zorg aan huis wordt geboden, ondersteund door de Wlz-indicatie. Blijf vertrouwd in uw eigen omgeving met de volledige zorg die u nodig heeft. Leer meer over de voordelen van het VPT en maak de juiste keuze voor uw zorgbehoeften.

Wat is De Familie?

'De Familie' is een nieuwe dienst van De Standby Familie waarbij alle zorg binnen één familie te vinden is. Wij bieden thuiszorg, dagbesteding, maaltijden en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De Familie Takken v3

Veelgestelde vragen

Is De Familie van Standby Zorg? chevron-down

De Familie maakt deel uit van De Standby Familie. De Standby Familie is het moederbedrijf, waarvan Standby Zorg en nu De Familie onderdeel van zijn.

Wat zijn korte zorgmomenten? chevron-down

Onder korte zorgmomenten verstaan wij zorg onder de 3 uur. Standby Zorg levert zorg vanaf 3 uur aaneengesloten tot wel 24 uur. Vanaf nu kunnen wij met het nieuwe product De Familie ook zorg leveren korter dan 3 uur.

Wat is een Wlz indicatie? chevron-down

Een Wlz indicatie is een zorgindicatie voor de Wet langdurige zorg. De Wlz indicatie is er voor mensen die een langdurige en intensieve zorgvraag hebben. U kunt een Wlz indicatie kunt aanvragen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • U heeft blijvend zorg nodig
 • U heeft 24 uur per dag zorg nodig, of deze dient in de nabijheid te zijn
 • U voldoet aan één van de 6 grondslagen

Als de Wlz indicatie is toegekend kunt u verschillende soorten zorg ontvangen, zoals thuiszorg, het verblijf in een zorginstelling of geestelijke gezondheidszorg.

Hoe vraag ik een Wlz indicatie aan? chevron-down

De Wlz indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U vult dan een vragenlijst in, dit kan digitaal of per post. Deze aanvraag wordt dan beoordeeld door het CIZ en binnen 6 weken ontvangt u een antwoord. 

Op welke locaties hebben jullie dagbesteding en zorghuizen? chevron-down

Momenteel hebben wij één zorgvilla in Vught genaamd Ome Jan. Op het zelfde terrein opent de Dagbesteding daar haar deuren. En vanaf juni kunt u ook komen wonen in ons nieuwe zorghuis in Zuidwolde. Lees meer over Wonen bij De Familie.

1 DF

Volledig pakket thuiszorg

Stefan Tas Groen

Maaltijdenservice

Nelly Hans Bankje Groen Rechthoek

Dagbesteding thuis of op locatie

Huis Groen Rechthoek

Wonen in een van onze zorghuizen

Rondje Logo Website 2

VPT zorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen