Type diensten

Bij Standby Zorg vinden we het belangrijk dat de cliënt zelf de regie heeft over de zorg die hij of zij krijgt. Wij vinden dat iedere cliënt volop aandacht verdient. Bij ons rijd je daarom geen routes, maar werk je minstens 3 uur aaneengesloten bij een cliënt. 

We bieden ondersteuning, begeleiding en verpleging. Waar de ene cliënt voldoende heeft aan 3 uur ondersteuning per dag, heeft de andere cliënt 24 uur per dag intensieve zorg nodig. Ook kun je via Standby Zorg aan de slag bij verzorgingshuizen, zorgvilla's en kleinschalig wonen. 

De verschillende type zorg worden onderverdeeld in de onderstaande categorieën. 

  1. Blokzorg
  2. Woonzorg 
  3. Nachtzorg 
  4. 24-uurszorg 
ZZ Per bij Standby

Tijd en aandacht voor je cliënt is net zo belangrijk als de zorg zelf.

Welke type diensten zijn er?

Wat is een blokzorg dienst? chevron-down

Blokzorg zijn aaneengesloten zorgblokken van 3 uur tot 12 uur. Waarbij je alle tijd, rust en aandacht kan geven aan je cliënt. Vaak ben je voor een langere periode bij deze cliënt en word je een vertrouwd gezicht. Zo kun je echt een verschil maken. We bieden blokzorg met name aan in de regio's Tilburg, 's-Hertogenbosch en Meierijstad. Vanaf niveau 2 kun je vaak al aan de slag bij deze zorgvragen.

Wat is een woonzorg dienst? chevron-down

Een woonzorg dienst is een dienst in een zorgvilla, verzorgingshuis of kleinschalig wonen. Dit kan zijn in onze “Wonen bij de familie” zorgvilla Ome Jan in Vught, zorghuis Tante Clasien in Zuidwolde of een ander verzorgingshuis. Je werkt vaak met mensen met dementie. Je hebt alle tijd en rust voor je cliënten. Dus werk je graag flexibel, maar wel met een bepaalde continuïteit? Dan is deze zorg ideaal voor jou. Deze diensten bieden we met name aan de regio's Tilburg, 's-Hertogenbosch en Meierijstad, ook zijn deze diensten ook mogelijk in Zuidwolde. Je kan vanaf niveau 1 al aan de slag met woonzorg.

Wat is een nachtzorg dienst? chevron-down

Een nachtzorg dienst is een zogenoemde waaknacht. De activiteiten van de nachtzorg kunnen verschillen en zijn afhankelijk van de situatie. Zo kan er verzorging en/of verpleging gewenst zijn. Het is belangrijk dat jij direct aanwezig bent als dit nodig is. Dus vind jij het niet erg om af en toe in de nacht te werken dan is deze zorg wellicht iets voor jou. Nachtzorg wordt vaak gevraagd bij zorgvragen waar ook verpleging nodig is. Je dient voor nachtzorg daarom minimaal niveau 3IG te hebben. Nachtzorg bieden wij door heel Nederland. 

Wat is een 24-uurs dienst? chevron-down

Een 24-uurs dienst is een dienst waarbij 24 uur per dag aanwezig bent bij de cliënt. Deze zorg wordt met name ingezet bij in laatste levensfase bij terminale patiënten en is meestal van korte duur. Medische verzorging is vaak noodzakelijk bij deze zorg. Je dient voor 24-uurszorg daarom minimaal niveau 3IG te hebben. Wij bieden deze zorg door heel Nederland.

Thuiszorg bij dementie

In veel gevallen is er thuiszorg nodig wanneer er dementie is vastgesteld. Wij raden onze cliënten aan om vroegtijdig te starten met thuiszorg bij dementie. Dit betekent dat je bij deze vorm voor een aantal uur per week bij iemand thuis bent. Dit zijn altijd 3 aaneengesloten uren, zodat je ook tijd hebt voor een praatje. Op deze manier kan de cliënt rustig wennen aan jou en de nieuwe levensfase. Zo bouw je vertrouwen op. Zijn de kleine aantal uren niet meer voldoende? Dan kunnen de uren uitgebreid worden. Zo is het ook mogelijk om meer uren aaneengesloten te werken bij een cliënt met dementie. Dit zou zelfs kunnen met een nachtzorg dienst of 24-uursdienst. Je kan hierin jouw voorkeur aangeven. 

Werken in een verzorgingshuis

Werken in een intramurale setting, zoals een verzorgingshuis is ook een mogelijkheid via Standby. Dit kan binnen onze eigen faciliteiten of die van onze partners, voornamelijk in de regio Noord-Brabant. Veel van deze zorghuizen zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie, waarbij de nadruk ligt op het bieden van persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg. Samen met je zorgcollega's creëer je een omgeving waarin de bewoners zich thuis voelen en waarin hun behoeften worden vervuld.

Binnen Standby Zorg bieden we ook de mogelijkheid om diensten te draaien in onze eigen zorgvilla, Ome Jan in Vught, en zorghuis Tante Clasien in Zuidwolde. Het werken in een verzorgingshuis biedt niet alleen continuïteit, maar stelt je ook in staat om sterke banden op te bouwen met zowel de bewoners als je collega's.

Nelly Hans Roze

Schrijf je in als zorgverlener

Kom samen met ons werken aan mooiere zorg. Vraag hier meer informatie aan of schrijf je direct in om aan de slag te gaan. 

Schrijf je hier in