Type diensten

Bij Standby Zorg vinden we het belangrijk dat de cliënt zelf de regie heeft over de zorg die hij of zij krijgt. Wij vinden dat iedere cliënt volop aandacht verdient. Bij ons rijd je daarom geen routes, maar werk je minstens 3 uur aaneengesloten bij een cliënt. 

Waar de ene cliënt voldoende heeft aan 3 uur ondersteuning per dag, heeft de andere cliënt 24 uur per dag intensieve zorg nodig. We bieden ondersteuning, begeleiding en verpleging. De verschillende type zorg worden onderverdeeld in de onderstaande categorieën. 

  1. Blokzorg
  2. Nachtzorg 
  3. 24-uurszorg 
  4. Woonzorg
ZZ Per bij Standby

Tijd en aandacht voor je cliënt is net zo belangrijk als de zorg zelf.

Welke type diensten zijn er?

Wat is een blokzorg dienst? chevron-down

Wil je zorg leveren, maar geen routes rijden? Dan is blokzorg iets voor jou. Het zijn aaneengesloten zorgblokken van 3 uur tot 12 uur. Waarbij je alle tijd, rust en aandacht kan geven aan je cliënt. Vaak ben je voor een langere periode bij deze cliënt en word je een vertrouwd gezicht. Zo kun je echt een verschil maken. We bieden blokzorg met name aan in de regio's Tilburg, 's-Hertogenbosch en Meierijstad. Vanaf niveau 2 kun je vaak al aan de slag bij deze zorgvragen.

Wat is een nachtzorg dienst? chevron-down

Zijn nachten voor jou geen probleem? Kies dan voor de zogenoemde waaknachten. De activiteiten van de nachtzorg kunnen verschillen en zijn afhankelijk van de situatie. Zo kan er verzorging en/of verpleging gewenst zijn. Het is belangrijk dat jij direct aanwezig bent als dit nodig is. Dus vind jij het niet erg om af en toe in de nacht te werken dan is deze zorg wellicht iets voor jou. Nachtzorg wordt vaak gevraagd bij zorgvragen waar ook verpleging nodig is. Je dient voor nachtzorg daarom minimaal niveau 3IG te hebben. Nachtzorg bieden wij door heel Nederland. 

Wat is een 24-uurs dienst? chevron-down

Wil jij graag lange blokken werken en iemand in zijn laatste levensfase begeleiden? Dan past 24-uurszorg helemaal bij jou. Deze zorg wordt met name ingezet bij terminale patiënten en is meestal van korte duur. Medische verzorging is vaak noodzakelijk bij deze zorg. Je bent 24 uur in huis bij de cliënt, om de cliënt te begeleiden in de laatste levensfase. 24-uurszorg wordt vaak gevraagd bij zorgvragen waar ook verpleging nodig is. Je dient voor 24-uurszorg daarom minimaal niveau 3IG te hebben. Wij bieden deze zorg door heel Nederland.

Wat is een woonzorg dienst? chevron-down

Wil je flexibel werken in een zorgvilla of verzorgingshuis? Dan is de woonzorg ideaal voor jou. In onze “Wonen bij de familie” zorgvilla of een ander verzorgingshuis werk je vaak met mensen met dementie. Je hebt alle tijd en rust voor je cliënten. Dus werk je graag flexibel, maar wel met een bepaalde continuïteit? Dan is deze zorg ideaal voor jou. Deze diensten bieden we met name aan de regio's Tilburg, 's-Hertogenbosch en Meierijstad. Je kan vanaf niveau 1 al aan de slag met woonzorg.

Thuiszorg bij dementie

In veel gevallen is er thuiszorg nodig wanneer er dementie is vastgesteld. Wij raden onze cliënten aan om vroegtijdig te starten met thuiszorg bij dementie. Dit betekent dat je bij deze vorm voor een aantal uur per week bij iemand thuis bent. Dit zijn altijd 3 aaneengesloten uren, zodat je ook tijd hebt voor een praatje. Op deze manier kan de cliënt rustig wennen aan jou en de nieuwe levensfase. Zo bouw je vertrouwen op. Zijn de kleine aantal uren niet meer voldoende? Dan kunnen de uren uitgebreid worden. Zo is het ook mogelijk om meer uren aaneengesloten te werken bij een cliënt met dementie. Dit zou zelfs kunnen met een nachtzorg dienst of 24-uursdienst. Je kan hierin jouw voorkeur aangeven. 

Thuiszorg in de laatste levensfase

In de laatste levensfase vinden veel mensen het fijn om thuis te zijn. Als zorgverlener kun je de zorg leveren die nodig is. De werkzaamheden kunnen per cliënt verschillen. In de meeste situaties zullen er verpleegkundige handelingen uitgevoerd moeten worden en Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Daarnaast zijn er families die het op prijs stellen dat jij als zorgverlener onderdeel van de familie wordt en ook helpt bij licht huishoudelijke werkzaamheden. Andere families willen juist dat je je zo veel mogelijk afzijdig houdt en puur op afroep beschikbaar bent. Bij zorg in de laatste levensfase komt het vaak voor je meerdere uren aaneengesloten werkzaam bent. De 24-uursdiensten en nachtdiensten komen dan ook veel voor bij zorg in de laatste levensfase.

Bril roze

Schrijf je in als zorgverlener

Kom samen met ons werken aan mooiere zorg. Vraag hier meer informatie aan of schrijf je direct in om aan de slag te gaan. 

Schrijf je hier in