Wat is overbruggingszorg?

Overbruggingszorg kan aangevraagd worden als u naar een zorginstelling gaat verhuizen, maar er momenteel nog geen plek is. In de tussentijd kan zorg niet uitblijven. Dan kunt u in aanmerking komen voor overbruggingszorg uitgevoerd door Standby Zorg.

quote

Deskundige, aandachtige en liefdevolle palliatieve zorg geleverd door de verpleegkundige zorgmedewerkers en ook de medewerkers op kantoor en planning aan onze moeder in haar laatste levensfase. Ik kan het iedereen aanbevelen

Overbruggingszorg

Kosten voor overbruggingszorg

De overbrugginszorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U heeft al een indicatie gekregen van het CIZ en u staat op de wachtlijst voor een zorginstelling. U krijgt tot die tijd de zorg vergoed vanuit de Wlz.

Werkwijze Standby Zorg

Elke situatie is anders, net als de wensen en behoeften. Tijdens een eerste telefoongesprek met één van onze medewerkers van Zorgadvies gaan wij samen met u kijken wat de zorgvraag zou kunnen zijn. Aan de hand hiervan bespreken wij met u de vervolgstappen. Wij kunnen vaak al binnen 24 uur starten dus schroom niet om contact met ons op te nemen. Er kan meer dan u denkt!

Veelgestelde vragen

Wat biedt Standby Zorg? chevron-down

Standby Zorg is dé specialist in terminale en dementiezorg. Met al bijna 25 jaar ervaring zijn wij een thuiszorg organisatie die net even anders is dan de reguliere thuiszorg. Waar de reguliere thuiszorg veelal routes rijdt en korte zorgmomenten levert komt Standby Zorg vanaf 3 aaneengesloten uren tot wel 24 uur. Wij bieden dit aan als blokzorg, denk hierbij aan enkele uren per dag, eens per week. Maar uiteraard ook meerdere keren per week of bijvoorbeeld drie keer per dag. Daarnaast bieden we nachtzorg en 24-uurszorg. Deze zorg passen wij aan op uw wensen en behoeftes. Ook begeleiden we u door deze onbekende fase met een advies op maat. Standby Zorg werkt met gespecialiseerde zorgverleners die uw dagelijkse routine kennen en weten wat bij u past. Zodat u uzelf kan blijven.

Maakt het uit naar welke zorginstelling ik ga verhuizen? chevron-down

Nee,  het maakt niet uit bij welke zorginstelling u op de wachtlijst staat. Denk hierbij aan een:

  1. Een verpleeghuis
  2. Een GGZ-instelling
  3. Beschermd wonen
  4. Assistentiewoning

Zit er een termijn aan de vergoeding van overbruggingszorg? chevron-down

Ja, momenteel zit er een maximum vergoeding van een jaar op.

8 2

Binnen 24 uur opgestart

4 2

Afgestemd op al uw wensen

2 2

Persoonlijke begeleiding in de zorgwereld

4 3

24 uur per dag zorg mogelijk

Huis Roze

Overbruggingszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken. Of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Vraag de brochure aan