Dementiezorg bij Standby Zorg

Wij weten als geen ander wat het belang is van professionele en liefdevolle zorg. Standby Zorg biedt structuur in deze nieuwe en veelal onbekende levensfase. Iedereen die wordt getroffen door dementie heeft recht op deze liefdevolle en professionele ondersteuning in de thuissituatie. Wij kunnen u in alle fasen van dementie ondersteunen, vanaf de eerste symptomen tot en met het laatste stadium. Zorgen doe je nooit alleen, dat doe je samen!

Vroegtijdig starten

Wij adviseren bij dementiezorg om vroegtijdig te starten met het inzetten van zorg. Dit kan bijvoorbeeld al met een paar uurtjes per week. Op deze manier kan u rustig aan ons en de nieuwe levensfase wennen. Zo bouwen we vertrouwen met elkaar op.

Thuiszorg anders dan alle andere

In deze nieuwe levensfase voelt u zich vaak onzeker. Daarom is het zorgen meer dan alleen de persoonlijke verzorging. Het gaat juist om zolang mogelijk samen de dagelijkse taken uit te voeren; zoals de wasmachine aanzetten, het ontbijt maken, samen boodschappen doen en de oude bloemen uit de vaas halen. Vanzelfsprekend is er altijd tijd om met elkaar koffie te drinken en de dag door te nemen. Onze gespecialiseerde zorgverleners monitoren ook de zorgbehoefte en indien nodig passen wij de zorg samen met u aan. Wij zorgen ervoor dat u zo lang mogelijk uzelf kan blijven!

Dementie
quote

Standby Zorg en hun medewerkster hebben de zorg geregeld voor mijn vader, die Alzheimer had. Door hun persoonlijke aanpak hebben zij het vertrouwen en het hart van mijn vader gewonnen. Ze dachten mee met ons (mijn moeder en met mij) om de zorg zo goed mogelijk te organiseren. Ook was er oog voor de fysieke beperkingen van mijn moeder. Hierdoor was de laatste periode van mijn vaders leven zo optimaal mogelijk en heeft hij nog kunnen genieten.

Standby Zorg werkwijze

Ieder mens is uniek en anders, daarom is zorg maatwerk. Via een vrijblijvend telefoongesprek met één van onze medewerkers van Zorgadvies gaan wij samen met u kijken waar de behoefte ligt maar zeker zo belangrijk wat de wensen zijn. Naar aanleiding van dit gesprek gaat Standby Zorg op zoek naar een passend team. Zij worden voor u een herkenbaar gezicht en onderdeel van uw dagelijkse routine. Zodat u uzelf kan blijven! Lees meer...

Kosten voor dementiezorg

Tijdens het eerste telefoongesprek nemen wij ook de financiële kant met u door en begeleiden wij u naar de optimale vergoeding. Standby Zorg werkt met alle zorgverzekeraars samen. Wij adviseren en ondersteunen u bij uw indicatie en zorgplan. Er kan meer dan u denkt!

Veelgestelde vragen

Wat is dementie? chevron-down

Dementie is een ziekte van de hersenen. De hersenen kunnen informatie niet meer goed verwerken: lichaam en geest gaan achteruit. Doordat de hersenen minder goed werken, gaat vaak het geheugen achteruit. Het eerste dat ‘verdwijnt’, is nieuwe informatie. Als de ziekte vordert, kunnen ook oudere herinneringen uit het geheugen worden gewist. Mensen met dementie kunnen allerlei handelingen niet meer goed uitvoeren. Bijvoorbeeld het betalen van de rekeningen of het op de juiste manier innemen van medicijnen. Later kunnen ook gewone dagelijkse dingen als koken, aankleden en koffie zetten moeite gaan kosten. Lees meer...

Wanneer kan ik het beste starten met dementiezorg? chevron-down

Wij adviseren bij dementie om vroegtijdig te starten met zorg. Dit kan met een paar uurtjes in de week of een paar keer in de maand.  Zo kan iedereen rustig aan de situatie wennen en heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf. 

Mag mijn zorgverlener ook boodschappen voor of met mij doen? chevron-down

Ja zeker. U bepaalt hoe uw zorgmoment wordt ingedeeld.

Mag ik met mijn zorgverlener een kopje koffie drinken op het terras? chevron-down

Dat mag zeker. U mag uw zorgmoment indelen zoals u deze zelf graag wilt. 

3 2

Langere zorgmomenten thuis

4 2

Afgestemd op al uw wensen

2 2

Persoonlijke begeleiding in de zorgwereld

10 2

Vast team van zorgverleners

Jacob Zwaaien Turq

Op zoek naar passende dementiezorg?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken. Of vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Vraag de brochure aan