Het Klaverblad: Ome Jan vertelt over december

Zorgvilla Ome Jan

Het Klaverblad: Ome Jan vertelt

In de decembermaand was het altijd een drukste van jewelste bij ons thuis en in de bakkerij. Waar wij en ons team heerlijke pepernoten, speculaaspoppen, kerststollen, borstplaat en kerstkransjes maakte, om onze klanten uit de wijde omtrek mee te verwennen. Als het werk achter de rug was gingen Gon en ik met ons gezin, broers, zussen en andere familieleden genieten van elkaar en al het goede. Vrienden en familie schoven aan om met z’n allen aan de lange tafel te lachen, eten en genieten… Het was echt een zoete inval. Met pruttelende pannen op het vuur, het geluid van kletterend bestek, proostende glazen en de warmte van ons grote gezin.

Nadat mijn Gon overleed en ik langzaam steeds vergeetachtiger werd, was mijn dochter er om me liefdevol te verzorgen. Ze wilde me zo lang mogelijk thuis laten wonen, in mijn warme huis vol herinneringen aan al die mooie jaren met mijn vrouw en onze vrienden en familie. Nog steeds schoven ze allemaal aan, en nu kookten zij en liet ik me verwennen.

Bij binnenkomst voel je de warmte van thuis, de gezelligheid en betrokkenheid komen je tegemoet.

Totdat in mijn eigen huis blijven wonen geen optie meer was en er een nieuw, warm thuis voor me werd gevonden. Een plek waar ik 24 uur per dag liefdevol werd verzorgd, en ik toch zelfstandig en mezelf kon blijven. Deze plek is Ome Jan, hier in Vught. De zorgvilla die naar mij is vernoemd. Waar je bij binnenkomst de warmte van thuis voelt, de gezelligheid en betrokkenheid je tegemoet komen. Waar de pruttelende pannen op het vuur staan, het bestek klettert en ja, de glazen soms ook proosten. Want bij Ome Jan zitten wij net als thuis aan een lange tafel samen te genieten.

Ook voor familieleden is er plaats aan die lange tafel. In de private dining mag ik dit jaar mijn gezin ontvangen en een familiediner als vanouds beleven. Met hulp van al die lieve zorgverleners kan ik mijn gasten heerlijk verwennen en weer even de bourgondische gastheer zijn die ik altijd voor ze was. Een zoete inval waar wij aan tafel eten en lief en leed delen met elkaar. Net als vroeger!

Dit artikel is gepubliceerd in regiokrant Het Klaverblad.

Heeft u naar aanleiding van het artikel vragen over de zorgvilla? Neem dan contact met zorgvilla Ome Jan op, ze staan u graag te woord.

Telefoon Roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen