Betalingen

Als je aan de slag gaat bij Standby Zorg krijg je standaard maandelijks betaald. Het is ook mogelijk om wekelijks betaalt te krijgen. Dat is een snellere beloning voor jouw harde werk! Bij Standby is het mogelijk om een wekelijks voorschot te krijgen op je factuur. Iedere woensdag krijg je betaald voor de diensten die je de week ervoor gewerkt hebt. Zelfs als je zondag hebt gewerkt, krijg je drie dagen later al uitbetaald. Voor deze dienst hanteren wij een betalingskorting van 2,95% die over jouw factuur wordt ingehouden. 

Vragen over de wekelijkse betaling

Hoe vindt de wekelijkse betaling plaats? chevron-down

Wij betalen elke woensdag jouw gewerkte diensten van de volledige week ervoor, indien geaccordeerd. Met een volledige week bedoelen we de gewerkte uren van maandag tot en met zondag. Heb je bijvoorbeeld een dienst gewerkt op zondag en is deze geaccordeerd, dan krijg je deze die woensdag erna uitbetaald. 

Wat als één week uit twee maanden bestaat? chevron-down

Wanneer de dagen van 1 week in twee verschillende maanden vallen, dan wordt de voorschotbetaling in de week daarna gesplitst in 2 betalingen.

Voorbeeld:

Je hebt in week 5 van 2022 gewerkt. Maandag tot en met vrijdag vallen in de maand januari en zaterdag en zondag vallen in de maand februari. Je krijgt dan op 5 februari twee voorschotbetalingen, namelijk 1 over de maand januari en 1 over de maand februari.

Wat gebeurt er met een 24-uursdienst die start op zondag en eindigt op maandag? chevron-down

Mocht je op zondag een 24-uursdienst starten die eindigt op maandag, dan vindt de betaling van deze dienst plaats op twee verschillende momenten. Alles tot zondag 24.00 uur valt binnen dezelfde week. Alles hierna valt in de week daarop.

Voorbeeld:

Je begint zondag de 12de met een 24-uursdienst. Deze dienst eindigt op maandag de 13de. Jouw uren van zondag de 12de worden betaald op woensdag de 15de. Jouw uren van maandag de 12de worden betaald op woensdag de 22ste.

Wat zijn de omschrijvingen? chevron-down

De wekelijkse betalingen zullen allemaal de volgende omschrijving hebben:

Voorschot – “zorgverlenersnummer” – “maand” – “jaar” – “weeknummer”

Voorbeeld:

Voorschot–1234579–januari–2023–03

Hoe ziet een correctie eruit? chevron-down

De wekelijkse betaling is een voorschot op jouw toekomstige factuur. Jouw factuur wordt aan het begin van de maand voor de maand daarvoor opgesteld. Vervolgens vergelijken wij jouw factuur met de voorschotten die je betaald hebt gekregen. Mocht hier een verschil tussen zitten, dan vindt er aan het einde van de maand een correctie plaats.

Hoe kan ik mij afmelden voor de wekelijkse betaling? chevron-down

Wil jij je afmelden voor de wekelijkse betaling? Stuur een mailtje met jouw voor- en achternaam naar administratie@standbyzorg.nl Zodra jouw afmelding verwerkt is, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging.