Zorgverlener Greet van de Vorst

Blij met Standby

Blij met Standby

Ze begon 16 jaar geleden bij Standby thuiszorg, op 62-jarige leeftijd, na ruim 25 jaar gewerkt te hebben bij het Boxtelse Verpleeghuis Lindenlust. “Ze zaten toen nog bij Menny thuis, in de garage”, herinnert Greet van de Vorst zich. “Heel gezellig was dat! Nu is het allemaal wat zakelijker, maar ze zijn natuurlijk ook enorm gegroeid.” 

Greet heeft altijd met veel plezier voor Standby gewerkt. En nu nog: “De werkwijze van Standby is erg prettig, zowel voor de verzorgende als de cliënt”, vertelt ze enthousiast. “Doordat je altijd één-op-één werkt, kun je je cliënt helemaal de aandacht en zorg geven die nodig is. En dat kan ook koffie drinken of een potje jokeren zijn. Samen met je zorgteam voorzie je in de behoeften van de cliënt. Kun je een keer niet, dan ruil je onderling, zodat er nooit een vreemde over de vloer komt.” 

quote

“Doordat je altijd een-op-een werkt, kun je je cliënt helemaal de aandacht en zorg geven die nodig is. En dat kan ook koffie drinken of een potje jokeren zijn."

Greet van der Vorst, zorgverlener bij Standby Zorg

Met zoveel ervaring kan Greet natuurlijk putten uit tal van anekdotes. Zoals de keer dat ze zich bij een dame buitensloot en dankzij een behulpzame buurman met zijn ladder over de schutting klom om weer binnen te komen. “Als hij er toen niet was geweest had ik echt de brandweer moeten bellen!” lacht Greet. Wat een heel mooi gegeven is, is dat Greet speciaal voor Menny haar tante in Delft van 24 uurszorg voorzag. “Dat was heel mooi om te doen. En gezellig”, herinnert ze zich. “Het was een heel bourgondisch gezin. Elke avond kookte de man des huizes en zaten we met wel tien man aan tafel!” Die tante was Gon, de man des huizes ome Jan, naar wie Zorgvilla Ome Jan vernoemd is. De eerste zorgvilla van Wonen bij de Familie.

Vrouw kroon

Wil jij net als Greet meer tijd en aandacht geven aan de cliënt? Kom dan werken bij Standby Zorg! 

Meer info

Dit verhaal van Greet van de Vorst is ook te lezen in de Bijdehand nummer 1. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby. 

Wil jij mooie zorg leveren?

Ga dan aan de slag als zorgverlener bij Standby Zorg. Vraag een informatie pakket aan of schrijf je direct in.


Schrijf je direct in