Blij met Standby: Anissa Darkaui

Blij met Standby

Blij met Standby

Toen haar moeder zeven jaar geleden op 61-jarige leeftijd een herseninfarct kreeg, namen Anissa Darkaui en haar tweelingzus de zorg op zich. “Mijn moeder was heel actief, ze werkte in de beveiliging en was echt een hele zelfstanding vrouw”, aldus Anissa. “Ik dacht echt, ze wordt wel weer beter.” Maar alles veranderde. Anissa’s moeder was aan één kant verlamd, kon niet meer praten en was heel bang.

Drie jaar geleden besloten de zussen om extra hulp in te schakelen. Eerst bij een reguliere zorginstantie, maar daar kregen ze alleen de hoogst noodzakelijke zorg. Anderhalf jaar geleden maakten ze kennis met Standby Zorg. “En daar ben ik zo blij mee!” lacht Anissa. “Samen met de zorgverlener van Standby en een zorgverlener die ik zelf had ingeschakeld vormden mijn zus en ik een team. Ik maakte de roosters en dat werkte perfect.”

Doordat alles nu zo goed geregeld was, hield Anissa opeens tijd over. “Ik voelde me nutteloos, dus toen ben ik weer naar school gegaan en heb ik een opleiding helpende zorg en welzijn gevolgd.” Voordat haar moeder ziek werd, was Anissa al werkzaam in de thuiszorg, als huishoudelijke hulp. Ze wilde zich toen al verder ontwikkelen, maar door het infarct van haar moeder liep alles anders. Sinds 1 september dit jaar, een maand na het overlijden van haar moeder, is ze aan het werk als zzp’er. Bij Standby Zorg.

quote

Omdat ik het zelf heb meegemaakt kan ik me goed inleven in de situatie van mijn cliënt en hun familie.

Anissa Darkaui - zorgverlener bij Standby Zorg

“Ik ben heel dankbaar dat we dankzij onze zorgverleners mijn moeder zo hebben kunnen verzorgen, het is zo mooi dat ik dat nu voor anderen ook mogelijk kan maken.” En daarbij maakt de manier van werken van Standby écht het verschil, benadrukt Anissa: “Ik ben er helemaal voor de cliënt en diens familie. Ik doe de verzorging, het huishouden en ik ondersteun de partner, zodat die even een boodschap of iets voor zichzelf kan doen. Zo bouw ik echt een band met mijn cliënten en hun familie op. Dat is toch prachtige zorg, dat gun ik iedereen!“

Vrouw kroon

Wil jij net als Anissa meer tijd en aandacht geven aan de cliënt? Kom dan werken bij Standby Zorg!

Meer info

Dit verhaal van Anissa Darkaui is ook te lezen in de Bijdehand nummer 3. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby

Telefoon Roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen