Je pompoen versieren, dat doe je zo!

De Bijdehand

Halloween tip

Volgende week op 31 oktober is het weer Halloween. Tijd om de tuin weer aan te kleden met spookjes en skeletten 👻 Ook is het traditie om een pompoen uit te hollen is enge gezichten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Volg dan de stappen hieronder.

Hol je pompoen uit

Een pompoen is een groente, dus vroeg of laat wordt deze minder mooi en fris. Daarom is het belangrijk dat je zo veel mogelijk vruchtvlees verwijdert bij het uithollen. Je kunt daar speciale uitholsetjes voor kopen, maar dat lukt ook heel goed met een scherp mesje en een grote lepel. Snijd met het mesje de bovenkant van de pompoen er in een rondje af, zodat je een ‘deksel’ krijgt. Schep nu het vruchtvlees eruit en schraap daarbij goed langs de randen, zodat je alle glibberige draden verwijdert. Maak ook de onderkant van de afgesneden bovenkant goed schoon. Het vruchtvlees kun je gebruiken om er een lekker herfstgerecht mee te maken, zoals pompoensoep.

Spoel goed schoon

Een uitgeholde vrucht is minder beschermd tegen warmte, licht en vocht. Spoel je pompoen daarom grondig uit met water en een beetje azijn en laat hem goed drogen. Zo houd je bacteriën langer op afstand en blijft je pompoen langer mooi.

Three cute halloween pumpkins autumn park

Versieren maar

Teken met stift een gezicht op je pompoen, bijvoorbeeld een lachende mond met een paar tanden, twee driehoeken voor de ogen en een omgekeerde driehoek voor de neus. Op internet kun je daarvoor heel veel leuke voorbeelden vinden, die je ook kunt uitprinten en overtrekken. Snijd de figuren vervolgens voorzichtig uit met het mesje.

Let there be light

Plaats een waxinelichtje in je pompoen en doe de bovenkant erop. Krijgt het kaarsje te weinig zuurstof? Maak dan een paar extra gaten in je pompoen, dat geeft ook een extra leuk lichteffect. Je kunt ook kiezen voor een elektrisch kaarsje of lampjes, dat is wel zo duurzaam en ziet er net zo feestelijk uit!

Dit artikel is ook te lezen in de Bijdehand nummer 8. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby.

Telefoon Roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen