Opgeven is geen optie voor Marian

Standby Zorg

Opgeven is geen optie voor Marian

Donderdag 1 juni 2023 is het zover, dan vindt de jaarlijkse KWF-actie Alpe d’HuZes plaats. Tijdens deze bijzondere dag bedwingen 5000 bevlogen deelnemers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ al fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. Ook Standby’s Marian van Schijndel, die je kent uit de vorige Bijdehand, is erbij en gaat de Franse berg al wandelend te lijf.

Marian gaat de uitdaging aan met haar team ‘Alpe du Esch’, dat bestaat uit negen leden die allemaal van dichtbij hebben meegemaakt wat kanker met patiënten en de mensen om hen heen kan doen. Daarom zijn zij vastbesloten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Marian kent uit eigen ervaring de ellende en wanhoop die kanker veroorzaakt. Vijf jaar geleden dacht ze nog dat haar man Tiny de Kerst niet zou halen. “De chemo werd stopgezet, omdat hij daar helemaal niet goed op reageerde. We dachten dat het afgelopen was, maar de artsen wezen ons op een therapie die toen net ontwikkeld was: immuuntherapie. Dat heeft zijn leven gered. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat er veel geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker, zonder die therapie was Tiny er nu niet meer geweest.”

quote

'Ze hebben posters voor me gemaakt en prijzen beschikbaar gesteld voor het kienen, echt geweldig!”

Marian van schijndel alpe d huzes

Marian van Schijndel, medewerker Standby Zorg

Twee keer wil Marian de Alpe d’Huez op gaan lopen, een wandeling van 13 kilometer lang met een hellingsgraad van gemiddeld 8 procent. Een flinke tocht, die Marian vastbesloten is te volbrengen. “Ik ben al twee keer als toeschouwer naar Alpe d’HuZes geweest om mijn kinderen aan te moedigen, ik ga niet een derde keer langs de kant staan!” En dus is ze samen met haar wandelmaatje Marina flink aan het trainen. Ook haar dochter Eefje en schoonzoon Martijn doen weer mee, zij fietsen de berg omhoog. En Tiny gaat natuurlijk ook mee om het team aan te moedigen.

Het streef-bedrag van Marians team Alpe du Esch is €22.500,-. Dankzij allerlei inzamelingsacties staat de teller inmiddels al ruim over de helft. Zo verkocht de carnavalsvereniging van Eefje voor 3000 euro aan buttons, waren er twee kienavonden met mooie prijzen, verkopen de teamleden zelfgemaakte armbandjes en sleutelhangers, houden ze binnenkort een bierproeverij en gaan ze tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest in Esch hamburgers bakken. “Het is hartverwarmend om te zien hoe gul mensen doneren en ons op allerlei manieren steunen”, vertelt Marian. “Ook van mijn Standby-collega’s krijg ik alle medewerking, dat is zo fijn. Ze hebben posters voor me gemaakt en prijzen beschikbaar gesteld voor het kienen, echt geweldig!”

Alle kleine beetjes zijn welkom, zo benadrukt Marian: “Je kunt om te doneren kiezen uit verschillende standaardbedragen, maar pas dat bedrag gerust aan! Elke donatie, hoe groot of klein ook, is hard nodig. Als iedereen die dit leest een euro zou doneren, dat zou al geweldig zijn!”

IMG 20230108 WA0002

Wil je Marian ook steunen voor de Alpe d'HuZes?

Doneer nu!

Dit artikel van Marian van Schijndel is ook te lezen in de Bijdehand nummer 5. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby.

Telefoon Geel

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen