Maak kennis met... Patty!

Maak kennis met

Even voorstellen

Patty van de Wetering, Product Owner

Haar kennismakingsgesprek met Standby voerde Patty van de Wetering (35) op de parkeerplaats van het kantoor. Een paar weken later kon ze aan de slag. Sindsdien, nu 5 jaar geleden, heeft ze van alles gedaan binnen het bedrijf en werd ze steeds uitgedaagd om iets nieuws op te pakken, altijd met een tomeloze inzet en vol overgave. “Ik heb mijn hart verloren aan Standby!”

quote

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan binnen Standby en dat doe ik nu nog steeds.

Patty van de Wetering

Voordat ze bij Standby begon, had Patty geen ervaring in de zorg. Wel was ze toen al niet bang voor een uitdaging, iets wat haar bij Standby heel goed van pas zou komen. Na haar mbo-opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent ging Patty als juridisch secretaresse aan de slag bij een advocatenkantoor. In de avonduren rondde ze de hbo-opleiding Management, Economie en Recht af. Toen de beloofde doorgroei naar juridisch medewerker uitbleef, ging ze na 8 jaar op zoek naar iets nieuws. Via haar jobcoach, die in hetzelfde gebouw gevestigd was als Standby aan de Bosscheweg in Boxtel, kwam ze in contact met Menny Landman.  

“Mijn coach wist dat er vacatures waren bij Standby en belde Menny op”, aldus Patty. “Zij stond toevallig net buiten en zei dat ik maar even naar haar toe moest komen. En zo had ik mijn eerste gesprek dus letterlijk op de parkeerplaats. “Wat ik precies ging doen, wist ik toen nog niet eens. Officieel heette het junior controller, maar voor mijn gevoel
ben ik dat nooit geweest!”

Ze vervolgt: “Standby was op dat moment volop aan het groeien. Ze hadden iemand nodig die de lijntjes met elkaar kon verbinden, die van alles kon digitaliseren. Ik kreeg gewoon een lijstje met administratieve taken en daar ben ik mee begonnen: facturen digitaliseren, uren accorderen, dat soort werk. Dat was in juli 2018. In november van dat jaar ontstond het idee dat Standby zich meer zou gaan ontwikkelen van bemiddelingskantoor tot zorgaanbieder.

Vervolgens rustig blijven zitten waar ze zat, is niets voor Patty. Steeds kwam er weer iets nieuws op haar pad waar ze zich vol enthousiasme op toelegde. “Ik heb nooit echt één functie gehad”, vertelt ze. “Toen we voor de certificering op zoek moesten naar een kwaliteitsmedewerker, ging ik dat doen.  En voor de benodigde AVG-functionaris werd ook een beroep op mij gedaan. Hetzelfde gebeurde bij de functie van klachtenbehandelaar. Zo heb ik altijd veel verschillende dingen gedaan binnen Standby en dat doe ik nu nog steeds.”

Patty interview 2 kopie

"Standby denkt altijd out of the box, zo ben ik zelf ook."

Haar volgende uitdaging liet niet lang op zich wachten. Dit keer lag deze op het financiële vlak. Iets waar Patty geen ervaring in had, maar dat weerhield haar er niet van om ook daar weer volledig in te duiken. “Standby is de afgelopen jaren flink gegroeid en de financiële afdeling werd dus ook steeds groter, waardoor bepaalde processen nodig waren. Door mijn achtergrond werd ik gevraagd om die afdeling te leiden, om die processen in kaart te brengen en aan te sturen. En dus werd ik Product Owner. Daar werden ook experts bij betrokken zoals senior business controller Jürgen Offermans en financial controller Hans Reefs. Hoewel ik op papier nog steeds teamleider ben, is die rol inmiddels veel meer naar hen gegaan.”

Dat vond Patty niet erg, want inmiddels kondigde het volgende project zich al aan: Mijn Standby Zorg, het nieuwe portaal waarin alles samenkomt voor cliënt en zorgverlener, van planningen en rapportages tot facturen en nog veel meer. Het oude systeem voor het plannen van zorgvragen en dergelijke hield op te bestaan, maar Standby kon geen vervangend programma vinden dat aan haar eisen voldeed. “Dat komt doordat wij heel anders werken dan andere zorgaanbieders”, licht Patty toe. “Wij plannen om de cliënt heen, in plaats van om de zorgverlener. Bovendien werken wij niet met vaste roosters. We hebben daarom zelf een eigen programma ontwikkeld. En dat is Mijn Standby Zorg geworden.”

In eerste instantie speelde Patty een vrij kleine rol in dit proces, maar toen er behoefte was aan een project owner konden ze bij Standby maar aan één persoon denken. “Drie keer raden…” lacht Patty. “Ik besefte dat die rol goed bij mij past. Alles wat ik geleerd heb bij Standby kan ik hier heel goed bij gebruiken. En ik vind het superleuk dat ik weer betrokken ben bij een nieuwe ontwikkeling. Ik ga nu eenmaal graag de uitdaging aan, maar dat was denk ik al wel duidelijk!”

Dat is een van de vele redenen waarom Patty zo goed matcht met Standby, vertelt ze: “Standby denkt altijd out of the box, zo ben ik zelf ook. Als ik iets moet doen en ik weet niet hoe, dan zoek ik dat uit. Is er een probleem dan zoek ik een oplossing. Het is een dynamische organisatie en we hebben het dan ook altijd druk, maar dat past bij mij. Omdat de organisatie constant in ontwikkeling is, krijg je daar zelf ook veel kansen om je te ontwikkelen. Je kunt meedenken en laten zien waar je voor wilt gaan, dat vind ik heel erg fijn. En je krijgt enorm veel waardering voor wat je doet.

Ook buiten het werk gaat Patty een uitdaging niet uit de weg. “Met mijn dwerg pincher Bobby volgde ik bij een hondenvereniging een cursus agility, oftewel behendigheidstraining. Toen ze me vroegen of ik zelf trainer wilde worden, leek me dat wel wat. Dat was weer iets nieuws. Ik volgde die opleiding voor Kynologisch Instructeur precies in de periode dat ik de rol van teamleider Finco had overgenomen. Het grappige is dat ik tijdens die opleiding veel over het omgaan met mensen leerde, wat ik ook weer kon gebruiken in mijn werk. Zo droeg iets wat compleet nieuw voor me was op meerdere vlakken bij aan mijn ontwikkeling!”

Dit artikel is ook te lezen in de Bijdehand nummer 10. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby.

Telefoon Geel

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen