Maak kennis met... Marjon en Marian

Maak kennis met

Marjon en Marian

Al 18 jaar vormen Marjon van den Brand en Marian van Schijndel het administratie-duo van Standby Zorg. Van het prille begin in de garage van oprichtster Menny Landman, via het kantoor aan de Boxtelse Kastanjelaan naar het prachtige hoofdkantoor in Den Bosch, ze hebben het allemaal meegemaakt. En altijd samen. “Ze noemen ons ook wel de M&M’s of Knabbel & Babbel!”

Marjon kwam als eerste van de twee bij Standby, in 2002. Na een sollicitatiegesprek in korte broek bij Menny in de tuin was het rond. “We hadden gezellig zitten kletsen”, vertelt Marjon. “En daarna vroeg Menny me wanneer ik kon beginnen.” Ze lacht: “Maar ik kan niets hè, zei ik tegen haar. Waarop zij zei: ‘Dat kun je toch leren? Al duurt het een maand, als wij het zelf maar niet hoeven doen!’ Een paar weken later ging ik aan de slag.”

Drie jaar later kwam Marian bij het team van Standby. Ook na een sollicitatiegesprek aan de picknicktafel in de tuin. “Dezelfde middag werd ik gebeld dat ik was aangenomen”, aldus Marian. “Toen ik aan Marjon werd voorgesteld, zei ik tegen haar dat ik echt geen ervaring had. ‘Oh, maar dat geeft niks’, zei ze, ‘wat fout gaat kan allemaal opnieuw!’”

De twee hadden direct een klik met elkaar. “We zijn met elkaar meegegroeid en echt vriendinnen geworden”, vertelt Marian. “We kennen elkaars gezinnen heel goed en hebben altijd met elkaar meegeleefd, van toen de kinderen klein waren tot nu we allebei oma zijn.”

quote

“Toen ik hier kwam werken hadden we nog niet eens een computerprogramma, we moesten alles opschrijven en zelf uitrekenen.” Dat was ook een mooie tijd,

Marjon van den Brand

Ook met Menny hebben Marjon en Marian een bijzondere band. Regelmatig plannen ze tijd voor een kopje koffie met z’n drieën in, om even bij te kletsen. “Menny zegt altijd: ‘dames wij lopen hier straks met z’n drieën met de rollator naar buiten!’”, lacht Marian. Ze hebben samen dan ook alle veranderingen binnen Standby meegemaakt. “We zijn echt met niets begonnen”, herinnert Marjon zich. “Toen ik hier kwam werken hadden we nog niet eens een computerprogramma, we moesten alles opschrijven en zelf uitrekenen.” Dat was ook een mooie tijd, aldus de dames. Een klein clubje met een hele warme band. Maar hoe groot de organisatie ook is geworden, die warmte is er nog steeds, beamen ze: “Dat gevoel is nooit veranderd!”

Dat bleek vorig jaar wel, toen Marjon haar twintigjarig jubileum mocht vieren. Ze werd totaal verrast door haar collega’s en uiteraard zat ook Marian in het complot. “Het kantoor was versierd, er waren bloemen en gebak en Marian kwam met mijn man hierheen”, herinnert ze zich. “Ze hadden een hele lunch voor ons gemaakt, tafel mooi gedekt, alles erop en eraan. Dat was echt geweldig!”

quote

“Het draait allemaal om de juiste persoon op de juiste plek zetten en daarbij de cliënt centraal stellen. Dat is nog steeds ons doel.”

Marian van schijndel alpe d huzes

Marian van Schijndel

Wat ook na al die jaren niet is veranderd, is de essentie van Standby, aldus Marian: “Het draait allemaal om de juiste persoon op de juiste plek zetten en daarbij de cliënt centraal stellen. Dat is nog steeds ons doel.” Marjon kan dat ook uit eigen ervaring bevestigen. “Mijn schoonmoeder heeft zorg van Standby. Als het aan de geriater lag was ze al lang opgenomen, maar dankzij Standby woont ze nu nog steeds in haar eigen huis. Daar is ze zo blij mee, dat is gewoon fantastisch!” Of het iets uitmaakt dat Marjon weet waar ze moet zijn voor goede zorg? “Nee, dat denk ik niet. Maar mensen weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn en denken dat het veel geld kost. Terwijl dat echt niet zo is.”

Tijdens het gesprek met Marjon en Marian wordt er heel wat gelachen. Wat opvalt is hoe goed ze elkaar aanvoelen én aanvullen. Letterlijk ook, niet zelden maken ze elkaars zinnen af. “We zijn enorm op elkaar ingespeeld”, vertelt Marian. “We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten hoe het zit, hebben aan een half woord genoeg.” Dat is ook niet gek na al die jaren samen. Gaat dat niet vervelen? “Nee hoor!” aldus Marjon. “We hebben van alles meegemaakt bij Standby, vooral leuke en soms ook minder leuke dingen, maar we hebben altijd steun aan elkaar. Als we apart zouden zitten en elkaar niet zien konden zien, dat zou echt niet werken!”

20230118 143201

“We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten hoe het zit, hebben aan een half woord genoeg.”

Dit verhaal van Marjon en Marian is ook te lezen in de Bijdehand nummer 4. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby. 

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter dan bellen wij u om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Terugbelverzoek inplannen