Trek eropuit met de leukste herfstuitjes!

De Bijdehand

Regen of zonneschijn, in de herfst bruist het van de leuke activiteiten. Zowel buiten als binnen valt er van alles te beleven, voor jong en oud. Van zwemmen met het hele gezin in een subtropisch zwembad of een dagje sauna met vriendinnen tot gezellige herfstmarkten en workshops of een mooie film of theatervoorstelling. En natuurlijk is dit het ideale seizoen om van onze prachtige Nederlandse natuur te genieten. Stap op de boot voor een trip naar een van de Waddeneilanden, stap op de fiets voor een pittige mountainbiketocht door het bos of stap gewoon de deur uit voor een verfrissende wandeling.

Wijk eens af van je vaste wandelroute en zoek nieuwe, verrassende locaties op. Wat dacht je van het Voetstappenpad in Hilversum? Een wandeling van 25 kilometer die rond deze stad voert, over heidevelden en door bossen. Dit pad is aangelegd in 1938 en geheel gemarkeerd, zodat je niet kunt verdwalen. Vind je 25 kilometer te lang? Geen probleem, de route kan worden ingekort door de trein of bus te nemen. Kijk voor meer informatie op: wandelzoekpagina.nl/voetstappenpad.

Heerlijk wandelen kun je ook in het Nationale Park De Hoge Veluwe, een echte schatkamer als het om natuurschoon gaat. Je kunt op allerlei manieren van dit prachtige gebied genieten, op eigen houtje of met een natuurgids voor wie de Veluwse natuur geen geheimen kent. Dat kan wandelend of met de fiets, in groepsverband en individueel. Op natuurrondleidingen.nl/natuurtocht vind je zo’n gids die natuurrondleidingen verzorgt. Meer informatie over een bezoek aan het park en wat daar allemaal te beleven is, is te vinden op hogeveluwe.nl.

Heb je zin in cultuur in plaats van natuur? De herfst is de ideale tijd voor een leuke stedentrip. Kies een stad waar je nog nooit bent geweest en laat je verrassen; dwaal door mooie straatjes en bewonder bijzondere pandjes. Op een mooie dag pak je een terrasje en ga je lekker shoppen, bij regen en kou ga je lekker lunchen of bezoek je een museum. Een luxe hotel met zwembad is ideaal in de herfst, maar een knusse Bed & Breakfast kan natuurlijk ook. Inspiratie nodig? Bekijk de tien leukste steden van Nederland op hotspotholland.nl/nederland-leukste-steden.

Je kunt je stedentrip natuurlijk ook afstemmen op een leuk evenement dat daar plaatsvindt of op een museum dat je graag wilt bezoeken. Nederland barst werkelijk van de musea, van groots en meeslepend zoals Museum Panorama Mesdag in Den Haag en het Kröller-Müller Museum op het Nationale Park De Hoge Veluwe, tot kleiner maar net zo fijn zoals Het Vincent van GoghHuis in Zundert. Op museum.nl vind je ze allemaal!

Beautiful shot historic binnenhof castle netherlands

Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Zutphen, waar tot eind 2023 - het Hanzejaar - het rijke verleden van de Hanzetijd te bewonderen is in ‘De Hertog en de Hanze. Zutphen in de late middeleeuwen’. Voor deze prachtige expositie over de ‘Gouden Eeuw van Gelre’ is geput uit de bijzondere collecties van het Stedelijk Museum en het Erfgoedcentrum Zutphen. Meer informatie vind je op museazutphen.nl/stedelijk-museum-zutphen

Op zoek naar een leuk evenement of dagje weg? Er zijn uitstapjes genoeg in de herfst! Zoals de grote boekenmarkt in Bredevoort op zondag 22 oktober. Dit pittoreske vestingstadje is al ruim 25 jaar de nationale Boekenstad van Nederland. Rondom de Koppelkerk bieden boekhandelaren uit het hele land en uit Duitsland hun boeken aan. De toegang is gratis, meer info vind je op boeken-bredevoort.nl.


Of bezoek GLOW in Eindhoven. Van 11 tot en met 18 november wordt de hele binnenstad - van de grootste pleinen tot de smalste steegjes - omgetoverd tot één grote lichttentoonstelling. Kijk voor alle ins & outs over de editie van dit jaar op gloweindhoven.nl.

Wil je graag naar een echt Halloween event? Bezoek dan Scare-Me in Almere. Van 21 oktober tot en met 19 november kun je je daar iedere vrijdag en zaterdag de stuipen op het lijf laten jagen. Je vindt hier onder andere ‘The Mansion’, dat vorig jaar genomineerd was voor beste spookhuis Benelux 2022. Uiteraard is Scare-Me ook te bezoeken met Halloween op zondag 30 oktober. Meer informatie over deze gegarandeerd verschrikkelijk griezelige avond is te vinden op scareme.nl.

Bekijk wat er bij jou in de buurt, of juist lekker ver weg, te doen is op sites als uitzinnig.nl en dagjeweg.nl. Daar vind je echt alle grote en kleinere evenementen in Nederland.

Dit artikel is ook te lezen in de Bijdehand nummer 8. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby.

Telefoon Roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen