Elise Bijnen

Blij met Standby

Blij met Standby

Hoewel ze in mei 80 wordt, is ze zeker nog niet van plan om te stoppen met werken. Dat probeerde zorgverlener Elise Bijnen eerder al eens te doen, maar bleek geen succes. “Ik werd niet goed van dat niks doen!”

Stilzitten is niets voor Elise. Toen ze na 10 jaar werken voor Standby in 2014 liet weten dat ze ging stoppen, luidde de reactie dan ook: ‘Dat kun jij toch helemaal niet?’ Maar Elise bleef bij haar besluit. Ook de suggestie om dan minder te gaan werken wees ze af. “Ik wist dat dat niet zou lukken”, vertelt ze. “Ik kan nu eenmaal geen ‘nee’ zeggen.”

Het overlijden van een cliënt bij wie ze om de dag 24-uurszorg verleende, had haar aan het denken gezet. “Toen besefte ik ineens: ik ben zelf ook al op leeftijd, straks gebeurt er iets met mij en dan moet degene die ik verzorg mij missen!”

quote

Ze kennen me goed bij Standby, weten precies hoe ik in elkaar zit. Daarom vind ik het ook zo fijn om voor ze te werken. De klik is er gewoon.

Elise bijnen social media 2023 05 17 095143 eqwp

Elise Bijnen, zorgverlener bij Standby Zorg

En dus stopte Elise. Maar niet voor lang. “Ik werk nu eenmaal graag, heb geen kinderen en kleinkinderen en geen zin om overal op de koffie te gaan”, vertelt ze. “Dus ik verveelde me.” Ze ging weer aan de slag bij een verzorgingshuis in Son en Breugel, maar miste het werken zoals ze dat bij Standby had gedaan, als zzp’er. In 2021 schreef ze zich opnieuw in bij de Kamer van Koophandel en meldde zich weer bij Standby. ‘Zie je wel!’, kreeg ze te horen. Ze moet er om lachen: “Ze kennen me goed bij Standby, weten precies hoe ik in elkaar zit. Daarom vind ik het ook zo fijn om voor ze te werken. De klik is er gewoon.”

Of het nu gaat om een dag- of een nachtdienst, als ze kan is Elise er. “Ik zit gewoon beter in mijn vel als ik werk”, vertelt ze. “Het maakt me niet uit hoeveel uren ik maak. Als ik na een dag werken nog gevraagd word voor een extra dienst en ik kan, dan doe ik dat graag. Laatst heb ik wel een nachtdienst afgeslagen, maar dat was omdat ik dacht dat het in Rijswijk bij Den Haag was. Dat vond ik wel erg ver rijden nog, vanuit Eindhoven. Toen bleek het later Rijswijk in Brabant te zijn. Als ik dat had geweten, was ik er zo naartoe gegaan!”

Ook buiten het werk zit Elise niet stil. “Het is belangrijk om af en toe eens goed naar jezelf te kijken”, vertelt ze. “Wie ben ik, wat kan ik allemaal nog?” En dat blijkt veel te zijn, want de agenda van Elise zit aardig vol. “Ik heb al verschillende vakanties ingepland voor dit jaar, ik doe mee aan de Nijmeegse Vierdaagse en als ik in mei 80 word ga ik parachutespringen!”

Elise bijnen social media

Wil jij net als Elise meer tijd en aandacht geven aan de cliënt? Kom dan werken bij Standby Zorg!

Meer info

Dit verhaal over Elise Bijnen is te lezen in de Bijdehand nummer 6. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby.

Wil jij mooie zorg leveren?

Ga dan aan de slag als zorgverlener bij Standby Zorg. Vraag een informatie pakket aan of schrijf je direct in.

Schrijf je direct in