Blij met Standby: Ardine Juliger

Blij met Standby

Blij met Standby 

Al zes jaar ontvangt mevrouw Steffens tot grote tevredenheid zorg van Standby. Eerst bij haar thuis, waar ze dagelijks verzorgd werd, en sinds december 2022 als bewoonster van Zorgvilla Ome Jan. “Het is erg fijn om in deze Bijdehand te mogen vertellen hoe blij wij zijn met Standby”, aldus haar dochter Ardine Julicher. “Zo kunnen we iets terugdoen voor hun ontzettend goede zorgen.”

De kennismaking met Standby Zorg vond al plaats in 2005, voor de verzorging van haar vader, vertelt Ardine. “Toen mijn vader een zeldzame vorm van kanker aan de galwegen kreeg, schakelden mijn ouders Standby in voor eventuele verpleging die hij nodig zou hebben. Helaas is het nooit zover gekomen, want een paar dagen later stierf hij. Standby heeft ons toen geholpen met de verzorging van mijn vader na zijn overlijden.”

Twee jaar later verhuisde haar moeder naar Serviceflat Eikendonck, waar ze tot twee keer toe 24-uurszorg nodig had. Daarvoor werd Standby ingeschakeld, en ook voor de dagelijkse verzorging die ze later nodig had. Totdat ze niet meer thuis kon blijven wonen en enkele weken geleden verhuisde naar Ome Jan. “Die keuze lag voor ons erg voor de hand”, vertelt Ardine, “omdat deze zorgvilla vanuit Standby is opgezet en we daar al ongelooflijk veel positieve ervaringen mee hadden.”

quote

“Mijn moeder zei altijd over haar zorgteam: ‘Ik heb zeven schatten die voor mij zorgen’. Nu heeft ze er bij Ome Jan allemaal nieuwe schatten bij. Niets is hen teveel, alles is liefdevol en cliëntgericht. Ze proberen het mijn moeder zo goed mogelijk naar de zin te maken.”

Ardine Juliger

De overgang naar Ome Jan is natuurlijk wennen voor haar moeder, aldus Ardine. “Maar we weten dat ze daar in goede handen is. Ze heeft nu veel verschillende zorgverleners om zich heen, dat is anders dan de ‘zeven schatten’ die de afgelopen zes jaar voor haar hebben gezorgd. Zij wisten precies wat mijn moeder nodig heeft en fijn vindt. We hopen dat de zorgverleners van Ome Jan haar ook nog leren kennen zoals ze is, en zoals ze vroeger was. En dat gaat gelukkig heel goed. Iedereen is even gek op haar!”

Blij met Standby, dat zijn Ardine en haar familie dan ook zeker. “Wij zijn met z’n allen – mijn moeder en wij als kinderen – Standby heel dankbaar dat ze al jaren met ons meedenken en meeleven. Dat ervaren wij echt als buitengewoon positief. Het is zo fijn dat je de zorg voor iemand die je zo dierbaar is met een gerust hart kunt overdragen.”

Benieuwd naar zorgvilla Ome Jan? Neem alvast een kijkje binnen.

Dit verhaal van Ardine Juliger is ook te lezen in de Bijdehand nummer 4. De Bijdehand is ons magazine voor cliënten, zorgverleners en medewerkers van Standby.

Telefoon Roze

Thuiszorg nodig?

Bel ons gerust op 088 - 018 02 00 of laat uw gegevens achter zodat wij u terug kunnen bellen om de mogelijkheden van thuiszorg te bespreken.

Laat u terug bellen